Gadget-uri de top la inceput de toamna
Dispozitivele de care aveti nevoie sunt destul de multe, iar o lista s-ar fi putut intinde la nesfarsit, pentru recomandarile din articolul de fata am ales 5 categorii si am inclus in fiecare cate 3 produse. Initial am pornit de la ideea ca 3 produse asemanatoare, destinate unor bugete diferite, ar fi suficiente, insa in final am adoptat insa alt sistem. Cele 3 produse din fiecare categorie sunt diferite ca functionalitate, se adreseaza unor tipuri diferite de utilizatori si nu in ultimul rand, sunt speciale intr-un fel sau altul.
Tablete
Tablete sunt din ce in ce mai utile. Cu un grad sporit de portabilitate, o autonomie mai mare decat a celor mai multe notebook-uri si o functionalitate din ce in mai complexa, aceste gadgeturi au incetat sa mai fie un moft. Perfecte in orice situatie, astfel de dispozitive ar trebui sa-si gaseasca loc in viata tuturor pasionatilor de tehnologie.
Samsung Galaxy Note 10.1 3G
Galaxy Note-ul 10.1 este una dintre cele mai noi tablete Samsung si face parte dintr-o categorie specifica de produse doar cu numele. In realitate aceasta se diferentiaza considerabil de orice alt gadget intalnit pana acum. Cu toate ca are niste specificatii impresionante (un procesor Quad Core Exynos 4412 tactat la 1,4GHz, 2GB RaM, Bluetooth 4.0 si WiFi N), vedeta lui N8000 este creionul din pachet, care va poate convinge ca utilizati o altfel de tableta. acesta din urma este perfect pentru desene, pentru luat notite sau pentru a interactiona pur si simplu cu interfata.
Google Nexus 7
Prima incercare a celor de la Google de a impresiona utilizatorii de tablete cu un produs realizat sub atenta supraveghere a inginerilor din Mountain View poarta numele de Nexus 7. aceasta este o tableta cu un ecran HD de 7 inci, cu o rezolutie de 1280 x 800. Procesorul este un quad core NVIDIa Tegra 3, iar memoria RaM este egala cu 1GB. Exista o camera frontala de 1,2 megapixeli si nu lipsesc nici senzorii cu care ne-am obisnuit la orice gadget modern, inclusiv NFC. La doar 340 grame, Google se lauda cu 9 ore de redare de continut HD si 300 de ore de standby. Ca un mic detaliu, pentru ca vorbim de un dispozitiv Nexus, sistemul de operare android preinstalat este Jelly Bean, iar pe viitor va fi printre primele aparate ce va putea rula o viitoare iteratie. Desi ne-am fi dorit sa fie mai apropiat de pretul din SUa de 200 dolari, Nexus 7 chiar si in aceste conditii are un pret rezonabil pentru o tableta atat de performanta.
Apple iPad 3 16GB 3G
Cea mai noua iteratie a tabletei apple reprezinta unul dintre cele mai impresionante produse pe care le are apple pe piata, gratie ecranului generos cu o rezolutie de 2048 x 1536. The New iPad, lansat in urma cu mai bine de jumatate de an este din punctul meu de vedere un gadget destul de apropiat de tableta perfecta, fapt confirmat si de cota impresionanta de piata pe care o are apple in domeniul tabletelor. are un SoC a5X ce include un procesor dual core si un GPU quad core. Ecranul afiseaza culori mult mai corect in comparatie cu iPad-ul de anul trecut. Camera din spate, cu numele de iSight are 5 megapixeli si va permite sa filmati continut Full HD. In plus, vine cu iOS, un sistem de operare performant care in aceasta saptamana a beneficiat de un upgrade semnificativ datorita lansarii iOS 6 de pe 19 septembrie.
Notebook
Notebook-urile moderne au ajuns sa reprezinte un segment de piata mult mai fragmentat decat in urma cu 5 sau 10 ani. acum, in functie de necesitati, exista discrepante majore intre o configuratie optimizata pentru performanta si una optimizata pentru o autonomie sporita a bateriei. avand in vedere si variatia foarte de mare de pret dintre cel mai ieftin notebook si cel mai scump, acestea sunt unele dintre produsele pe care nu merita sa le luati fara un pic de studiu in prealabil.
MacBook air 13
Cu toate ca in luna iunie a acestui an a primit cel mai recent upgrade la configuratie, facand trecerea la procesoare Ivy Bridge, aspectele deosebite ale unui air tin in egala masura de performanta cat si de design. aceasta este matricea de la care au pornit in urma cu aproximativ 1 an primele ultrabook-uri, urmand ca in scurt timp sa gaseasca mijloace de a se diferentia. Cel mai recent MacBook air de 13 inci are un ecran cu rezolutia de 1440 x 900, un procesor dual core la 1,8 GHz, 4GB RaM, un IGP Intel HD Graphics 4000 si minim 128 GB memorie flash. autonomia este de aproximativ 7 ore, aceasta din urma fiind o performanta spectaculoasa pentru un sistem de 1,35 Kg.
Sony Vaio SVS1511N3ES
Notebook-ul cu numele de cod SVS1511N3ES face parte din cea mai noua serie de sisteme portabile a companiei japoneze. are un procesor Ivy Bridge Core i5 – 3210M tactat la 2,5 GHz, 4GB RaM si 2 placi video: un IGP Intel HD 4000 si un GPU puternic de la NVIDIa pe arhitectura Kepler – GeForce GT 640M cu 2GB memorie dedicata. Pe langa faptul ca vorbim de o configuratie performanta, partea cea mai atractiva a acestei serii de notebook-uri este data de calitatea constructiei, o combinatie de aluminiu si magneziu, care face sistemul sa cantareasca 2 kilograme. aceasta din urma este o caracteristica aproape imposibil de intalnit pe pagina de specificatii a unui sistem cu ecran IPS Full HD de 15,5 inci.
ASUS K53SM-SX111D
K53SM este un notebook care pare a fi orientat catre gaming si face parte dintr-o serie de sisteme cu configuratii variate. In cazul de fata K53SM-SX111D ofera un procesor quad core Sandy Bridge Core i7 tactat la 2,2 GHz, 8GB RaM si o placa video care are trebui sa faca fata cu brio majoritatii jocurilor disponibile pe piata: GeForce GT 630M cu 2GB dedicati. Spatiul de stocare de 1TB este generos, conectica este suficienta, iar greutatea nu este exagerata la 2,6 Kilograme. Cu alte cuvinte, la aproximativ 3000 de lei va puteti lua un sistem de gaming care sa va fie partener de aventura cel putin un an de zile fara nevoia de a scade din detalii.
Boxe
JBL OnBeat airPlay
Creat de echipa JBL, OnBeat airPlay are un pret de aproximativ 800 lei, insa acesta este unul dintre cele mai accesibile dock-uri audio de pe piata care include conexiune airPlay. Standardul celor de la apple va permite sa ascultati muzica de pe iPhone, iPad sau iPod Touch fara fir la o calitate mai buna decat cea oferita de o conexiune Bluetooth si de la o distanta mai mare. Cu un design destul de compact, acesta face o treaba foarte buna si in a incarca orice iDevice. Ca un mic detaliu care face diferenta, JBL OnBeat air vine cu un port USB Pass-through, prin care puteti conecta dock-ul la computer si puteti copia informatii pe iPad-ul sau iPhone-ul din dock.
Logitech UE Boombox
Boombox face parte din game de produse Logitech UE. acesta este un difuzor portabil, cu maner, care suporta conectarea mai multor dispozitive, de la o distanta de pana la 15 metri, prin Bluetooth. avand in vedere tehnologia folosita, nu sunteti limitat la o anumita clasa de dispozitive, in timp ce prezenta celor 8 difuzoare va va uimi prin calitatea audio. autonomia UE Boombox este de 6 ore.
Jawbone Jambox
Jawbone este o companie care a ajuns sa creeze o serie de gadgeturi interesante, dupa ce initial se ocupa doar de accesorii audio de genul handsfree. Cu niste dimensiuni reduse, aceasta boxa stereo alimentata de o baterie integrata poate reda fara probleme muzica atat prin Bluetooth cat si de la o sursa obisnuita printr-o conexiune de 3,5mm. Datorita faptului ca integreaza si un microfon, acest gadget poate functiona la fel de bine si ca un dispozitiv pentru teleconferinte in momentul in care este conectat la un smartphone. In ceea ce priveste calitatea sunetului, aici intervine marea supriza. Pe langa faptul ca reuseste sa umple o camera de dimensiuni mari, sunetul emis de Jambox nu prezinta distorsiuni.
Casti
KOSS Porta Pro
Cu toate ca un pret de 200 lei este situat in zona de preturi mici atunci cand vorbim de o pereche de casti de calitate, KOSS Porta Pro reprezinta una dintre acele perechi de casti surprinzatoare. Cu un design retro functional, rabatabil, aceste casti arata parca smulse din anii 80. Trecand peste asta, calitatea sunetului este deosebita. Sentimentul de spatialitate al instrumentelor si precizia reproducerii unei plaje foarte mari de frecvente, combinate cu lipsa distorsiunilor de orice gen, transforma aceste casti in partenerul ideal atat pentru deplasari in natura cat si pentru sesiuni de auditie pe canapeaua din sufragerie.
Logitech Wireless F540
Gandite pentru posesorii de console, caştile F540 reprezinta soluţia perfecta pentru toţi cei care s-au saturat de fire prin casa dar nu-şi doresc sa faca un compromis la calitatea sunetului. Deşi folosesc un emiţator destul de mare pentru transmiterea sunetului, acesta din urma este perfect pentru utilizarea mai multor surse de semnal şi pentru a schimba între ele dupa bunul plac. acesta ofera doua intrari RCa-uri marcate XBOX 360 şi PS 3, la care se mai adauga o intrare clasica de 3,5mm. Caştile vin şi cu microfon incorporat care funcţioneaza de minune cu un PS3. Pentru ca autonomia este extrem de importanta in cazul unor astfel de accesorii fara fir, cele 8-9 ore de auditie transforma aceste casti in partenerul ideal pentru orice activitate.
Klipsch – Image S4i
Castile Klipsch Image S4i sunt unele din acele perechi de casti pe care doar in momentul in care le bagi in urechi iti dai seama de atentia pentru detaliu care a fost acordata designului. Constructia acestor casti a fost realizata in asa fel incat sa nu te deranjeze dupa sesiuni lungi de auditie, dar nici sa nu-ti cada din urechi la miscari bruste. Desi calitatea sunetului este punctul forte al acestei perechi in-ear, combinata cu un raport bun pret/performanta, mai exista un aspect care va incanta posesorii de iPhone/iPod. Pe fir exista o telecomanda, cu microfon incorporat, pentru acceptarea si inchiderea de apeluri telefonice, pentru ajustarea volumului si schimbarea melodiei. In cazul in care va numarati printre cei care vor un upgrade semnificativ la castile din cutia ultimului smartphone, acestea sunt perfecte.
Imprimante
HP 7500a A3
Creata pentru cei care lucreaza la fel de mult cu documente A3 cat si A4, HP 7500a este una dintre cele mai accesibile imprimante din acest segment de piata. Se integreza usor in reteaua locala datorita portului ethernet si a conexiunii wireless si beneficieaza si de suport pentru serviciul ePrint. Acesta din urma va permite sa trimiteti unei adrese de email aferente imprimantei un mesaj de oriunde si acesta va fi automat imprimat. Multifunctionalul include pana si aplicatii pentru a automatiza diverse tipuri de printuri de genul calendarelor sau jocuri de sudoku. In plus, este si o imprimanta foarte sprintena, indiferent daca vorbim de poze sau doar text.
Samsung SCX3405W
Este adevarat, In functie de mediul de lucru, am ajuns sa imprimam din ce in ce mai putine documente. Daca ne aflam insa in extrema cealalta, in care toate lucrarile pe care le intreprindem trebuie listate si indosariate, atunci avem nevoie de un multifunctional rapid care sa beneficieze de costuri mici la reincarcare. Pentru un scenariu de genul acesta este perfect SCX3405W al celor de la Samsung. Vorbim de o multifunctionala laser, alb negru, foarte rapida la imprimare, capabila sa se conecteze la reteaua locala printr-o conexiunie wireless. In plus, intregul aparat este compact si nu va va ocupa mult spatiu pe birou. Pentru a va face o idee legata de viteza, 20 de pagini au fost imprimate in doar 1 minut si 11 secunde.
Epson Stylus Photo PX660
Pentru ca nimic nu se compara cu confortul pe care ti-l da o fotografie de dimensiuni generoase in momentul in care o tii pe birou, pentru astfel de extravagante exista imprimante foto precum PX660 de la Epson. Cu dimensiuni mici si o calitate foarte buna a imprimarii de fotografii, dupa cateva teste, devine evident ca imprimarea de PDF-uri cu 50 de pagini nu este punctul forte al acestei multifunctionale. PX660 este intr-adevar o imprimanta buna la orice, insa abia atunci cand veti profita de abilitatile sale de reproducere fidela a culorilor pe o foaie foto A4 va veti da seama de ce ati dat o suma de bani peste medie pe o imprimanta nu foarte sprintena.
Smartphone-uri
Apple iPhone 5
Ca orice alt smartphone iesit din Cupertino, la cateva zile de la lansare, noul iPhone a castigat deja in egala masura aprecieri si critici. Cu toate ca schimbarile sunt semnificative, la o privire mai atenta devine evident ca au fost integrate in mare parte pornind de la mostenirea vechiului iPhone. Ecranul a crescut de la 3,5 la 4 inci iar datorita unei tehnologii noi intitulate in-cell display panoul a devenit in egala masura mai subtire, mai luminos si mai colorat. Este mult mai sprinten decat iPhone-ul 4S datorita SoC-ului A6 si in acelasi timp jocurile optimizate arata mai bine datorita unui nou GPU . Sintetizand, noul iPhone 5 este cu 20% mai usor decat iPhone-ul lansat anul trecut si cu 18% mai subtire. Este o dovada clara a atentiei pentru detaliu promovata de Apple insa doar vanzarile ne vor demonstra daca tactica aplicata de Apple aici este suficienta. Momentan au facut 2 milioane de precomenzi in 24 de ore.
Samsung Galaxy S III
De 100 de ori mai performant decat primul PC al lui Radu, ultimul smartphone din seria Galaxy de la Samsung este un gadget cel putin special. Desi este un pic cam mare, S III-ul continua sa fie unul dintre cele mai performante smartphone-uri din lume chiar si la cateva luni dupa lansare. Bateria este foarte buna, ecranul este clar si stralucitor, cu toate ca foloseste tehnologia pentile iar camera este cu mult peste medie. Trecand insa peste specificatii, Galaxy SIII-ul a castigat publicul cu functii spectaculoase, multe dintre ele specifice acestui aparat. Implementarea inteligenta a unui senzor NFC pentru transferuri de date este pe cat de utila, pe atat de impresionanta. Faptul ca poti vedea pentru prima oara un clip video intr-o fereastra pe un telefon este de asemenea un avantaj. Pentru ca nu putea lipsi elementul ecosistemului, daca aveti un smart TV de la acelasi producator Samsung, confortul pe care ti-l ofera posibilitatea de a trimite un clip wireless catre TV, folosind tehnologia AllShare, este remarcabil.
Nokia Lumia 920
Cu toate ca nu este inca lansat si probabil doar la inceputul lunii noiembrie il vom vedea pe piata, ultimul smartphone de varf de la Nokia merita fara echivoc sa intre in acest top. Ecranul de 4,5 inci are o rezolutie egala cu 768 x 1280, procesorul este un dual core la 1,5 GHz, bateria este de 2000 mAh iar sistemul de operare este cea mai recenta creatie marca Microsoft – Windows Phone 8. Ca si in cazul lui Galaxy S III, magia acestui produs sta in detaliile utile. Ecranul foloseste o tehnologie intitulata PureMotion HD+, aceasta pe langa faptul ca va permite sa vedeti clipurile cu miscare rapida reproduse mult mai natural afiseaza si imaginile statice cu culori mai naturale decat alte panouri. Vine cu incarcare Wireless si cu o camera spectaculoasa. Primele imagini facute cu camera de pe Lumia 920 de 8,7 megapixeli sunt remarcabile datorita unui ansamblu de tehnologii puse laolalta pentru a justifica brandul PureView. Acest smartphone este altceva, motiv pentru care cei care s-au saturat de aceleasi iPhone-uri si Galaxy-uri vor avea o alternativa.